آیا دیابت مانع از ایمپلنت دندان می شود؟

ایمپلنت دندان برای دیابتی ها

کاشت ایمپلنت های دندانی تا حد زیادی به شرایط جسمی افراد و همچنین وضعیت دهان و دندان آنها وابسته است. از این رو افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای نظیر دیابت برای کاشت ایمپلنت دندان با یک سری مشکلات مواجه هستند.

با این حال، ایمپلنت دندان برای دیابتی ها به دلیل افزایش خطر عفونت و مشکلات التیام زخم، ملاحظات خاصی دارد. در این مقاله، به بررسی چالش ها و ملاحظات ایمپلنت دندان در افراد دیابتی، مراحل انجام، مراقبت های قبل و بعد، انتخاب ایمپلنت مناسب، کنترل قند خون و هزینه آن می پردازیم.

در واقع بیماران دیابتی دچار نقص و ضعف سیستم ایمنی هستند و به شدت در معرض ابتلا به انواع بیماری و عفونت قرار دارند. این موارد سبب شده تا این دسته از افراد نسبت به کاشت ایمپلنت دندان نا امید شده یا کاملاً از این روش کاشت دندان صرف نظر کنند. به همین سبب در این بخش می خواهیم ضمن پاسخ به این سؤال که ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی امکان پذیر هست یا خیر به بررسی شرایط کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها بپردازیم.

برای رزرو نوبت جهت اقدامات درمانی یا زیبایی دندان در کلینیک دکتر سروش و دریافت مشاوره تخصصی و رایگان، با شماره‌های 09120501434 یا 02122777430تماس بگیرید.

ایمپلنت دندان برای دیابتی ها

ایمپلنت دندان برای دیابتی هابا توجه به تأثیر مستقیم میزان گلوکز خون بر روند بهبود زخم ها می توان گفت دیابت و ایمپلنت ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. چرا که هرگونه تغییر در میزان گلوکز خون بهبود زخم و جراحت ها را تحت شعاع قرار می دهد. بدین صورت که با افزایش میزان گلوکز خون، عملکرد گلبول های سفید دچار اختلال شده و در نتیجه بدن نمی تواند با باکتری ها مبارز کند.

به همین سبب احتمال بروز هرگونه عفونت و التهاب افزایش می یابد. علاوه بر این تغییرات گلوکز خون ضعف سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد و این مشکل یک تهدید جدی برای پس زدن ایمپلنت دندان محسوب می شود. با این توصیف کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی نیازمند کنترل میزان گلوکز خون می باشد. زیرا هرگونه تغییر در میزان گلوکز موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن و عملکرد گلبول های سفید می شود.

خاطر نشان می شود که با تشدید دیابت گردش خون در بدن نیز مختل شده و بدین ترتیب بهبود زخم ها و فرآیند کاشت ایمپلنت با مشکل جدی مواجه خواهد شد. بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید، میزان قند خون را به صورت مستمر چک کنید و پس از ثبات نسبی آن اقدام به کاشت ایمپلنت نمایید.

آیا کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها امکان پذیز است؟

بله، افرادی دیابتی نیز مانند سایرین می توانید اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کنند. البته در صورتی که میزان گلوکز خون آنها در حد ایده آل باشد و مراقبت های پیش از کاشت را به طور کامل انجام دهند. همواره به یاد داشته باشید که رعایت این موارد لازم بوده و اهمیت فراوانی دارد. زیرا هرگونه تغییر در میزان گلوکز موجب اختلال در روند جراحی و کاشت ایمپلنت دندان خواهد شد. بدین منظور یک متخصص ایمپلنت برحسب تجربه و تخصص، افراد دیابتی را به متخصصین دیابت و تغذیه ارجاع می دهند. تا ضمن انجام معاینات تخصصی و تعدیل دارو و انسولین، مسیر جراحی و کاشت ایمپلنت بیماران دیابتی هموارتر شود.

بیشتر بخوانید:قیمت ایمپلنت دندان

مراقبت های پیش از کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی

مراقبت های پیش از کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتیدر پاسخ به این سؤال که آیا دیابت می تواند ایمپلنت را دشوار کند؟ باید گفت که بله، دیابت یکی از بیماری های زمینه ای است که جراحی و کاشت ایمپلنت را با مشکل مواجه می سازد. البته این مشکل تنها زمانی بروز پیدا می کند که میزان گلوکز خون بیمار بیش از حد مجاز باشد و در نتیجه سیستم ایمنی دچار اختلال جدی گردد. بدین منظور برای جلوگیری از بروز این قبیل مشکل و هموارسازی مسیر جراحی و کاشت ایمپلنت می بایست یک سری مراقبت ها را پیش از جراحی انجام دهید. برخی از مهمترین مراقبت های اولیه قبل از کاشت کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی به شرح زیر است:

  • چند هفته قبل از جراحی و کاشت ایمپلنت میزان قند خون و دیابت خود را کنترل کنید.
  • دندانپزشک معالج را از نوع داروهای دیابت و نحوه مصرف آنها مطلع سازید. تا در صورت لزوم و بنا به تجویز دندانپزشک برای اصلاح نوع دارو یا نحوه مصرف آن به متخصص دیابت و تغذیه ارجاع داده شوید.
  • از مصرف داروهای کنترل کننده دیابت و میزان گلوکز خون تا ۴۸ ساعت قبل از جراحی و کاشت ایمپلنت خودداری کنید.
  • در صورتی که انسولین مصرف می کنید، برای تعیین میزان دُز انسولین روز جراحی با دندانپزشک صحبت کرده و سپس اقدام به استفاده از انسولین نمایید.
  • برای کنترل سریع تر قند خون می توانید به متخصص تغذیه مراجعه کنید. تا ضمن مشاهده وضعیت جسمی و انجام معاینات تخصصی، یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش میزان گلوکز خون در اختیار شما قرار دهد.

روش های مختلف کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی

روش های مختلف کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتیاگر افراد دیابتی مراقبت های پیش از کاشت ایمپلنت را انجام دهند و میزان قند خون آنها در حد ایده آل قرار بگیرد، می توانند از این روش برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته شان استفاده کنند. در حال حاضر نیز کاشت ایمپلنت بیماران دیابتی به روش های All On 4، مینی ایمپلنت، ایمپلنت فوری (یک روزه) و بریج دندان انجام می شود. تصمیم گیری درخصوص انتخاب روش کاشت برعهده دندانپزشک متخصص است. که براساس میزان گلوکز خون بیمار، وضعیت لثه و استخوان فک از بهترین روش که درصد موفقیت بالاتری دارد، استفاده می کند.

بیشتر بخوانید: عوارض ایمپلنت دندان

مزایای کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها

مزایای کاشت ایمپلنت برای دیابتی هابه طور معمول کاشت ایمپانت برای افراد دیابتی مزایای متعددی به همراه دارد. که از بین مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حتمال التهاب، تورم و عفونت کمتر نسبت به سایر دندان های مصنوعی
  • افزایش قدرت جویدن انواع مواد غذایی به ویژه میوه جات و سبزیجات پر فیبر
  • عملکرد مطلوب و مشابه دندان های طبیعی
  • اصلاح طرح لبخند و بازیابی دندان های از دست رفته

سخن پایانی

با توجه به مطالب ارائه شده پاسخ این سؤال که “آیا دیابت می تواند ایمپلنت دندان را دشوار کند؟” کاملا مشخص شده است. در واقع اگر میزان گلوکز خون کنترل شود، کاشت ایمپلنت های دندانی مشکل چندانی را برای بیماران دیابتی ایجاد نخواهد کرد. در غیر این صورت تغییرات سطح قند خون و نقص سیستم ایمنی موجب بروز مشکلات متعدد و اختلال در روند جراحی و کاشت ایمپلنت دندان می گردد. پس در صورت ابتلا به دیابت مراقبت های پیش از کاشت ایمپلنت را جدی بگیرید و ضمن انجام آنها، درصد موفقیت جراحی و کاشت implant را به طول قابل توجه افزایش دهید.

با تیمی از متخصصین مجرب و متعهد در خدمت شما هستیم.

خیابان دولت، بلوار کاوه، ساختمان پزشکان کیمیا طبقه 4، واحد 28، مرکزدندانپزشکی سروش

021-22777430

09120501434

09120501434

drsoroushkhalaf

سوالات متداول:

۱.آیا افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده می توانند اقدام به کاشت ایمپلنت کنند؟

خیر، به دلیل اینکه میزان قند خون این دسته از افراد دیابتی بیش از حد مجاز است. این مشکل مانع جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک می شود و در نتیجه کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می گردد.

۲.مهمترین عامل شکست ایمپلنت دندان در افراد دیابتی چیست؟

عدم جوش خوردن فیکسچر با استخوان فک و عفونت لثه از دلایل مهم شکست ایمپلنت دندان در افراد دیابتی است.

۳.کاشت ایمپلنت در افراد دیابتی چه مدت زمان طول می کشد؟

با توجه به شرایط جسمی فرد دیابتی، وضعیت لثه و استخوان فک و همچنین نیاز به جراحی های تکمیلی نظیر پیوند لثه و بازسازی استخوان فک ممکن است کاشت ایمپلنت و بهبود کامل آن (جوش خوردن فیکسچر با استخوان فک) ۱۰ تا ۱۲ به طول بیانجامد.