علل و عوامل خطر عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر سروش

عوارض ایمپلنت دندان و دیگر عوارض‌های شایعی که پس از انجام این جراحی رخ می‌دهد، از جمله مواردی است که باعث می‌شود افراد برای انجام این جراحی دچار تردید شوند.برخی از این عوارض شایع‌تر از دیگری هستند و سریع برطرف می‌شوند، اما برخی دیگر زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند و جدی‌تر هستند حتی ممکن است در طولانی مدت همراه شخص باشند.

برای رزرو نوبت جهت اقدامات درمانی یا زیبایی دندان در کلینیک دکتر سروش و دریافت مشاوره تخصصی و رایگان، با شماره‌های 09120501434 یا 02122777430تماس بگیرید.

معایب و عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌هایی است که متخصصان برای جایگزینی دندان از دست رفته است. در این روش، جراح تحت بی‌حسی موضعی لثه را برش می‌دهد و سوراخی در استخوان فک ایجاد می‌کند. پایه فلزی ایمپلنت درون استخوان قرار می‌گیرد و پس از چند ماه که استخوان رشد کرد، پایه درون آن کاملاً فیکس می‌شود. سپس یک روکش روی پایه قرار می‌گیرد تا کاملا شبیه به دندان‌های طبیعی خود فرد می‌شود.معایب و عوارض ایمپلنت دندان

عوارض شایع ایمپلنت دندان

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، برخی از عوارض ایمپلنت دندان میان افرادی که ایمپنلت دندان را انجام داده‌اند، بیش‌تر رخ می‌دهد. طبیعی است که بعد از انجام ایمپلنت دندان دچار عوارضی شوید؛ ولی اگر این عوارض بیش از حد ادامه یافت باید به دندانپزشک مراجعه کنید. عوارض ایمپلنت دندان شامل عفونت، کاهش حجم لثه، شل شدن ایمپلنت، آسیب عصبی یا بافتی و کاشت ایمپلنت نامناسب است که در ادامه تمام این عوارض را به اختصار توضیح می‌دهیم.

بیشتر بخوانید:قیمت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندانیکی از عوارض ایمپلنت دندان  که برای اکثر افراد رخ می‌دهد، عفونت است. عفونت باعث می‌شود عمر ایمپلنت کاهش پیدا کند. شدت و محل عفونت در هر فرد متفاوت است. پیوند بافت نرم و یا مصرف آنتی‌بیوتیک به درمان عفونت باکتریایی در لثه کمک می‌کند، اما اگر عفونت باکتریایی استخوان را درگیر کرده باشد، ایمپلنت و بافت عفونی استخوان باید از دهان خارج شوند تا بهبودی کامل شود. پس از انجام ایمپلنت باید پیوند استخوان انجام شود. علائم عفونت ایمپلنت دندان شامل مشکل و درد هنگام جویدن، شل شدن ایمپلنت، نشت کردن خون و چرک از دهان، ایجاد طعم بد در دهان، تب، درد و قرمزی هستند. مصرف دخانیات و الکل، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، دیابت، واکنش آلرژیک، سیستم ایمنی ضعیف و نامناسب بودن جای ایمپلنت از جمله دلایلی هستند که باعث بروز عفونت بعد از انجام ایمپلنت می‌شوند.

1-کاهش حجم لثه

گاهی ممکن است پس از انجام ایمپلنت فوری، بافت لثه شروع به عقب نشینی کند و کاهش پیدا کند. در نتیجه، بروز درد و التهاب در نواحی ایمپلنت کاملاً طبیعی است. در این شرایط باید فوراً به کلینیک جراح خود مراجعه کنید؛ زیرا در صورت تشدید وضعیت، احتمالاً پزشکتان ایمپلنت را بردارد.

2-شل شدن ایمپلنت

بعد از کاشت ایمپلنت، برای انجام و تکمیل مراحل باید چند ماه صبر کنید تا بدن خود را ریکاوری کند و ایمپلنت کاملا به استخوان فک اطراف خودجوش بخورد. گاهی ایمپلنت به خوبی به استخوان متصل نمی‌شود و بدن ایمپلنت را پس می‌زند. در این شرایط جراح مجبور است ایمپلنت را خارج کند و شما باید چند ماه صبر کنید تا بدنتان قوای پیشین خود را به دست بیاورد. بعد از اینکه ناحیه مدنظر کاملاً بهبود یافت می‌توان کاشت ایمپلنت را دوباره از سر گرفت.

3-آسیب عصبی یا بافتی

گاهی ممکن است جراح خواسته یا ناخواسته، ایمپلنت را نزدیک به یکی از اعصاب ریشه دندان قرار دهد. اگر دچار درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدید نشانه این است که ایمپلنت نزدیک به عصب قرار گرفته است. در صورت آسیب دیدن عصب آلوئولار تحتانی که در فک پایین قرار دارد، مشکلات جدی برایتان به وجود خواهد آمد. از علائم آسیب به این عصب می‌توان به مواردی از جمله بی‌حسی در اطراف ایمپلنت به‌خصوص نزدیک چانه و لب، درد یا ناراحتی مداوم و گزگز و سوزش در لثه اشاره کرد. اگر مشکل عصبی یا بافتی دارید سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:مراقبت ایمپلنت دندان

4-کاشت ایمپلنت نامناسب

قبل از اینکه ایمپلنت دندان انجام دهید بهتر است با چند دندان‌پزشک مشاوره کنید و خبره‌ترین آن‌ها را برای انجام ایمپلنت انتخاب کنید. در صورتی که دندانپزشک انتخابی شما دانش و تجربه کافی را نداشته باشد، دچار عوارض جدی خواهید شد. اگر محل و زاویه قرارگیری ایمپلنت مناسب نباشد، دچار عوارض جبران‌ناپذیری خواهید شد.عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندان

عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندان

برخی از عوارض ایمپلنت دندان  که برای افراد کمی رخ می‌دهند. اگر دچار عوارضی که در ادامه گفته می‌شود، شدید سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مشکلات سینوسی

گاهی امکان دارد که ایمپلنت دندان در فک بالا، حفره‌های سینوسی را تحت‌تأثیر قرار بدهد. در چنین شرایطی سینوس‌ها دچار التهاب می‌شوند که به این امر سینوزیت نیز گفته می‌شود. علائمی که در ادامه گفته می‌شوند علائم سینوزیت است و در صورت بروز هر یک از موارد زیر فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید. • درد، حساسیت و تورم اطراف گونه‌ها، چشم یا پیشانی • مخاط بینی سبز یا زرد • کیپ شدن بینی • کم شدن حس بویایی • سردرد سینوسی • دندان‌درد • بوی بد دهان • تب

آسیب ناشی از وارد شدن نیروی زیاد به ایمپلنت

عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندانفشار و ضربه بیش از حد می‌تواند باعث شل شدن ایمپلنت و یا ترک خوردن آن شود. گاهی امکان دارد کاملا به صورت ناخواسته فشار زیادی را روی ایمپلنت وارد کنید.برای مثال دندان قروچه برای افرادی که هنگامی که خواب هستند این کار را انجام می‌دهد، باعث می‌شود ایمپلنت آن‌ها شل شود یا ترک بخورد.

واکنش آلرژیک

ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم ساخته شده اند. اگر واکنش آلرژیک به تیتانیوم داشته باشید، کهیر یا برآمدگی در حفره دهان، بافت لثه خشک، التهاب بافت اطراف ایمپلنت و تورم بافت را تجربه خواهید کرد. اگر به تیتانیوم حساسیت دارید، ایمپلنت باید برداشته شود. در برخی موارد، بدن به دلایلی غیر از آلرژی، ایمپلنت را رد می کند.

مرکزدندانپزشکی سروش به شما اطمینان می دهد که بهترین خدمات را با مناسب ترین قیمت ارائه خواهد داد.رضایت شما، هدف اصلی ماست

سوراخ شدن بافت اطراف ایمپلنت دندان

این امکان را نیز در نظر بگیرید که گاهی ممکن است در پروسه جراحی کاشت ایمپلنت، بافت مجاور آسیب ببیند. سوراخ شدن سینوس، لب، صفحه زبانی، لثه یا کانال آلوئولی می‌توانند از جمله آسیب‌های وارده به دهان حین پروسه جراحی کاشت ایمپلنت باشند. هر کدام از این اتفاقات باعث بروز عوارض خاصی شده و ممکن است احتمال بروز عفونت و شدت آن را تشدید کنند.

در اثر اختلال عملکرد غده تیروئید چه مشکلاتی در دهان و دندان ایجاد میشود؟

عملکرد غده تیروئید چه مشکلاتی در دهان و دندانتیروئید غده ای است که هورمون تیروئید تولید میکند که بر متابولیسم و تولید پروتئین تاثیر میگذارد. این هورمونها تاثیرات دیگری نیز بر بدن میگذارند. تیروئید همچنین هورمونی به نام کلسیتونین ترشح میکند.

الف- پرکاری تیروئید

  • در پرکاری تیروئید علاوه بر مشکلاتی که برای بدن ایجاد میشود مانند ریزش مو، کاهش وزن و لرزش دست، مشکلاتی نیز برای سلامت دهان ایجاد مینماید.
  • مشکلاتی که پرکاری تیروئید در سلامت دهان و دندان ایجاد مینماید، عبارتند از:
  • پوسیدگی دندان یا نیاز به ترمیمهای دندانی مانند شیارپوش به علت احتمال پوسیدگی دندان
  • بیرون زدن زودرس دندان در کودکان
  • پوکی استخوان در ناحیه فک (وضعیتی که در آن استخوانها نازک و شکننده میشوند)
  • بیماری لثه (التهاب یا عفونت لثه) که به صورت قرمزی، تورم و سهولت خونریزی لثه و لقی دندان و ایمپلنت ها خود را نشان میدهد
  • احساس سوزش در دهان
  • خشکی دهان که ممکن است باعث شود احساس کنید دهان انگار پر از پنبه است و صحبت کردن و بلعیدن برایتان دشوار میشود

بیشتر بخوانید:پیوند استخوان در ایمپلنت دندان

ب- کم کاری تیروئید

مشکلات دهان و دندان که در اثر کم کاری تیروئید اتفاق می افتد عبارتند از:

  • ضعف شدن زبان: عضله زبان ضعیف میشود به طروی که در نهایت تحلیل رفته و نمیتواند حرکت کند.
  • هیپوپلازی مینا: نقصی در لایه مینای دندان که در آن یمنا نازک شده و کم است. معمولا این وضعیت در بخشی از دندان اتفاق می افتد و به صورت فرورفتگی یا سوراخ در دندان دیده میشود.
  • اوپن بایت جلوی دهان: در هنگام بسته بودن فکها، دندانهای جلویی به هم نمیرسند و با هم تماس ندارند.
  • میکروگناتیا: وضعیتی است که در آن فک کوچکتر از اندازه طبیعی است.
  • کلفتی غیر طبیعی لبها
  • اختلال چشایی که در آن احساس طعم تعفن، شور، ترشیدگی یا فلزی دائما در دهان احساس میشود.
  • تنفس از راه دهان: به جای تنفس از راه بینی از دهان تنفس انجام میشود.

عوارض ایمپلنت دندانکلام آخر یکی از مسائل مهمی که باید پیش از انجام ایمپلنت دندان به آن اشراف کامل داشته باشید تا تصمیم درستی بگیرید، آشنایی کامل با عوارض ایمپلنت دندان است. برخی عوارض چند روز پس از جراحی با استفاده از دارو برطرف می‌شوند. اما اگر این عوارض شدید باشند، باید ایمپلنت خارج شود و بعد از بهبودی کامل دوباره روند کاشت ایمپلنت را از سر گرفت.

کلینیک دندانپزشکی دکتر سروش خلف

کلینیک دندانپزشکی دکتر سروش خلف، یکی از مراکزی است که خدمات متنوعی از جمله لمینت، ایمپلنت و کامپوزیت را با آخرین روش‌های روز دنیا و با به‌کارگیری متخصصان و مشاوران خبره در زمینه دندانپزشکی به مراجعان عزیز ارائه می‌دهد. برای رزرو وقت مشاوره و یا ویزیت می‌توانید با شماره درج شده در سایت تماس بگیرید و یا فرم مربوطه را پر کنید تا مشاوران این مجموعه در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

ویزیت و مشاوره رایگان

کلینیک سروش در جهت رفاه حال شما عزیزان با ویزیت و مشاوره رایگان در خدمت شماست. شما می توانید با شماره زیر تماس گرفته و یا شماره خود را بگذارید تا ما در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

با تیمی از متخصصین مجرب و متعهد در خدمت شما هستیم.

خیابان دولت، بلوار کاوه، ساختمان پزشکان کیمیا طبقه 4، واحد 28، مرکزدندانپزشکی سروش

021-22777430

09120501434

09120501434

drsoroushkhalaf